fb pixel img

Климатици в София - от къде да купим

Климатици в София - от къде да купим

Публикувана от: Alpha Публикувана на: 17/09/2021 Прочетена: 658 Коментари: 0

Като най-големият град в България, София е мястото с най-голяма гъстота на населението. По данни от преброяването от 2011 година, официалното население на столицата наброява 1,1 млн. жители, но масовото твърдение, е че това е подценяване на реалните цифри и че броят на реално обитаващите София жители надхвърля 2 милиона души.

Ето защо на софиянци им трябват климатици

Растежът на градското население, наличието на засилен трафик, увеличаването на консумацията на електроенергия и застрояването имат реален ефект върхулокалните климатични системи. Според оригиналния градоустройствен план на Антонин Колар, улиците на столицата се изграждат така, че да се позволява естественото проветряване на града през лятото.

С издигането на нови квартали и сгради, ние главоломно променяме естествения поток на въздух от Витоша към града. Така, без да осъзнаваме, сме повишили температурите през топлите сезони и сме намалили значително възможността за достигане на нови и свежи въздушни маси до вътрешните квартали.

Метеорологична статистика по данни от 2020 година, показват рязко повишаване на температурите през лятото с повече от 2 градуса, като през 2021 година, тези стойности достигат своя пик, особено през летните месеци.

Какво отношение има всичко това към климатиците? Те са единственият ни шанс да изпитваме някакъв комфорт и благодарение на фирми за климатици на ниски цени в София като Eclima.bg, хората най-сетне имат възможност да се насладят на комфорт, ако не докато са навън, то поне в домовете и офисите си.

Сезоните през които няма как без климатик в София

София е облагодетелствана от красиви гледки, висти, близост да красива планина и множество реки, но тези блага през зимата бързо се превръщат в недостатък. Градът се води един от най-дъждовните в България, като валежите през 2020 средно са били над 50мм на квадратен сантиметър.

Зимата и лятото са обезателно сезоните, през които няма как да се живее без климатици в София. Дори през лятото да живеете в по-високите квартали като Драгалевци, Симеоново или Бояна, през зимата ще имате нужда от инверторен климатик, повече от всички други жители на столицата.

Що се отнася до крайните квартали като Левски Г, Люлин и Надежда, там ветровете от софийското поле бързо премахват всякакви слоеве топлина през зимата и оставят жителите на тези квартали вкопчени в своите печки, инвертори и други отоплителни електроуреди.

Но едва ли има по-добър вариант да затоплите апартамента си от един добре избран енергоспестяващ и икономичен хиперинверторен климатик, без значение къде в София се намирате. Това се дължи не само на тяхната невероятна ефикасност по време на работа, но и поради умните решения, които предотвратяват замръзване на перката на външното тяло.

Колко често трябва се прави профилактика на климатици в София

Честотата на профилактика на един климатик и неговото външно тяло зависят от много неща, като най-често срещаните причини са:

  • Чистота на въздуха;
  • Честота на ползване;
  • Последна профилактика;
  • Налични защитни системи против заскрежаване;
  • Дали правилно се отводнява подложката за конденз през зимата.

Особено голямо значение има чистотата на въздуха, тъй като външното тяло на климатика въвежда външен въздух вътре в помещението, в което работи. При наличие на едри прахови частици е напълно възможно натрупването на прах по фините части в уреда и неговата електроника.

Макар и капсуловани, много от частите на този уред не са подготвени за толкова голямо нашествие от прах и това може да се отрази негативно на неговите функции. В зависимост от това, в кой квартал се намирате, за вас може да е нужна по-честа поддръжка и почистване на филтрите на вашия климатик.

За щастие, ние от Eclima.bg предлагаме ремонт на климатици в София, като това включва всички квартали на града, без ограничение. Няма значение дали уредът е закупен от нас или просто търсите качествен сервиз за климатици в София – ние сме правилната дестинация за вас.

Тънкостите при намиране на доверен сервиз за климатици в София

Това, на което трябва да наблегнете е какви климатици се обслужват, от коя година са моделите както и дали се предлагат оригинални части при нужда от подмяна на такива. Ако изберете който и да е продукт, намиращ се в нашия магазин за климатици в София, вероятността той да има нужда от сервизиране в близките 7 години е доста малка.

Но в случай, че вашият уред не се държи подобаващо на стандарта, с който сте свикнали, можете спокойно да се свържете с нас.

Белезите на качествените сервизи за климатици в София са няколко, като най-основните са:

  • Бързина на отговор и реакция;
  • Гаранция за свършена работа;
  • Работа с оригинални части от производител;
  • Подробна диагностика на външно и вътрешно тяло;
  • Добри пазарни цени.

Като жител на най-големия град в България, за вас е важно фирмата за поддръжка на климатик, на която сте се спрели, да предлага услугите си където и да се намирате. При повече от 492км2 площ, малко са фирмите за климатици, които предлагат толкова обширно покритие като Eclima.

Правилна поддръжка на климатик в София

Има някои неща, които можете да направите ако искате да избегнете преждевременното посещение на майстор на климатик, независимо от вида и количеството BTU на уреда. Те са свързани с грижата за уреда през зимата, както и това да му позволите да се самопочиства през лятото.

Тъй като зимата е изключително тежък период за външното тяло на един климатик, е особено важно да положите грижи за фреона и перките. Вместо да изключвате уреда, когато ви няма у дома, можете да го включите на автоматичен режим, който да поддържа една стабилна температура от 20 градуса.

По този начин позволявате на климатика да върти външната перка, без да рискувате замръзването му. Освен това намалявате консумацията на електроенергия като преждевременно затопляте помещението до желаните градуси, вместо да усилвате уреда при пристигане – консумацията на електроенергия се снижава с 14%.

През лятото, това което много хора изпитват, е усилено количество конденз във вътрешното тяло. Този конденз позволява израстването на мухъл, който има характерно неприятен мирис и може да се отрази негативно на атмосферата в помещението, както и да наруши фината мембрана във вътрешното тяло.

За да се избегне това използвайте самопочистващата се функция на уреда. Тази функция е най-често означена с бутона “Self clean”, който трябва да се намира близо до бутона за контрол на градусите (това варира от марка и модел).

Ако вашият уред няма подобна функция, можете да използвате бутона “Dry”, който служи за изсушаване на вътрешното и външното тяло. За период от 30 минути можете доста ефикасно да премахнете влагата и с нея усещането на мухъл.

Надяваме се тази статия да Ви е била полезна. Ако имате нужда от помощ при избор на климатик или искате да получите повече информация относно някой уред, можете да се свържете с нас по всяко време.

Коментари

Напишете коментар

captcha comment