fb pixel img

Термопомпени системи въздух-въздух

Термопомпите въздух-въздух са вид система за превъртане и циркулация на топъл въздух от затоплящи станции, подходящи за големи помещения, промишлени области и жилища.

Този вид системи за бърз трансфер на голям обем от затоплен въздух се възползват от няколко станции на превъртане и затопляне, като централното място винаги започва от термопомпи въздух-въздух.

За провождането на големи количества горещ въздух към една сграда се използват специално изработени елементи от неръждаема стомана, облицовани в плътна изолация.

Този вид отоплителни елементи могат да затоплят вода, както и да захранват бойлери със серпентина, което ги прави доста оптимално решение за един дом.

Кога е удачно да се отопляваме с термопомпи въздух-въздух

Термопомпите използващи въздух за въздушно отопляване са специален клас отоплителни електроуреди, чиято основна функция е извличането на топлина от външната атмосфера и вкарването ѝ вътре.

През зимата коефициентът на ефективност на подобни инсталации намалява значително, затова е нужно да допълни с някакъв вид нагревател.

Събирането на скреж и студен конденз по колекторите на една термопомпа може да намали нейната ефективност, затова тя трябва да бъде добре изолирана.

Най-удачно е ползването на подобна инсталация в индустриално приложение или при отопляването на цели етажи на офис сгради.

Поради високата работоспособност на една термопомпа за въздух, възможността за ефективно отопляване на големи помещения е напълно реалистичен вариант.

Какви са предимствата на този вид инсталации

Предимствата на този вид инсталации е, че при тях не се изисква изкопаването на дълбоки геотермални кладенци, които при термопомпите за вода, могат да стигнат до дълбочини от 15 метра.

При различните термопомпи въздух-въздух се използва силата на системи от перки, които завъртат въздуха и го вкарват в помещението чрез системи от филтрационни решетки.

Другото предимство на тези системи, е че те могат да бъдат инсталирани във вече съществуващи помещения с минимална нужда от промяна в архитектурата или конструкцията им.

При термопомпите вода-вода е нужно инсталацията да се направи близо до самия дом, като много често се прави под дома или непосредствено близо до него.

При този вариант има ограничение на количеството вода, което може да бъде извлечено, докато при термопомпите въздух-въздух такива ограничения няма.

Защо да закупите своите електроуреди от Eclima.bg

Причината да закупите своите електроуреди точно от Eclima.bg се корени в един основен факт – ние тестваме и проверяваме всеки продукт. Така сме сигурни, че това, което поръчате ще бъде не само качествено, но и ще изпълнява функцията, за която е закупено.

Ние предлагаме отлично условия за пазаруване на изплащане, с безплатна доставка и монтаж на всичко от бойлери, до климатици и други електроуреди.

Няма продукти в тази категория.

0.00 | 0