fb pixel img

Климатик 18 000 BTU (18-ка) за колко квадрата?

Климатик 18 000 BTU (18-ка) за колко квадрата?

Публикувана от: Admin Публикувана на: 01/08/2023 Прочетена: 197 Коментари: 0

Важното питане, което много хора задават при избора на климатик, е: "Каква мощност трябва да има уредът, който ще избера?" Това е критично за ефективността на климатика, енергийната ефективност и в крайна сметка - за комфорта в помещението.

Силата на климатика се измерва в "BTU" (British Thermal Units), което е единица за измерване на топлинна енергия. Климатик 18 000 BTU обикновено се нарича още 18-ка или 50-ка.

За каква площ е достатъчен климатик 18 ка?

Климатици 18-ка отдават приблизително 5.2 kW в режим на охлаждане и са подходящи за за помещения до 40 кв.м (или 110 куб.м). Но това е общо правило, и точният капацитет зависи от много фактори, като изолацията на помещението, броят на прозорците, височината на таваните, колко често вратата се отваря и затваря, колко хора обикновено са в помещението и други.

Нашите предложения за климатици 18 000 BTU

Без значение дали искате да се охладите през лятото, или да се сгреете през зимата, климатикът е ключов елемент от дома или офиса ви. Изборът на подходящ климатик може да бъде труден, но ние сме тук, за да помогнем! Ето някои от нашите най-добри предложения за климатици 18 000 BTU.

Начален клас: Климатик Daikin FTXC50C/RXC50C SENSIRA, 18000 BTU, Клас A++

Климатик Дайкин 18 от серия Sensira определено ще се погрижи за Вашия комфорт. Насладете се на равномерно разпределяне на температурата и въздуха в помещението с вертикалното автоматично завъртане на жалузите. А по-малката влажност на въздуха без промяна в температурата е гарантирана чрез сухата програма.

Климатици Дайкин 18 се предлагат на достъпни цени, като са с висока енергийна ефективност и в двата режима на работа - А++ при охлаждане и А+ при отопление.

Моделът е с вграден филтър от Титанов апатит, който бързо разгражда неприятните миризми благодарение на вграденият филтър от Титанов апатит. Гаранция за чист въздух всеки ден!

Среден клас: Климатик Fuji Electric RSG18KMTB/ROG18KMTA, 18000 BTU, Клас A++

Климатик Fuji Electric с мощност 18 000 BTU от серия KM ще ви впечатли със своите кoмфopтeн въздyшeн пoтoĸ и тиxa paбoтa. Големите жалузи пocтигaт пo-шиpoĸ въздyшeн пoтoĸ, като нивото нa шyм ce зaпaзвa ниcĸo.

Тънкият и стилен правоъгълен дизайн на модела впечатлява! Той е постигнат благодарение на компактния топлообменник и обновената вентилаторна турбина.

Висок клас: Климатик Mitsubishi Electric MSZ-FT50VG(K) /MUZ-FT50VGHZ NINJA, 18000 BTU, Клас A++

Климатик Mitsubishi Electric 18-ка от серия FT Ninja осигурява отлични характеристики в режим на отопление при екстремно ниски външни температури до -25 градуса.

Освен това разполага с фин и компактен дизайн. Вътрешното тяло е с малки размери (280мм височина и 229мм широчина), които правят възможно инсталирането им дори в пространството над врата.

Отличителна черта за модела е V Блокиращ филтър с антивирусен ефект, който задържа 99% от прилепналия вирус и други вредни вещества, като бактерии, мухъл и алергени. 

А благодарение на вграденият Wi-Fi адаптер можете да персонализирате отоплението и охлаждането спрямо нуждите Ви по всяко време, където и да сте, чрез компютър, таблет или смартфон посредством приложението MELCloud на Mitsubishi Electric.

В заключение, изборът на климатик може да бъде обременяващ, особено когато се опитвате да определите правилната мощност за вашия дом или офис. Като главно правило, климатик с мощност от 18 000 BTU е подходящ за помещения до около 110 куб.м. Не се колебайте да се свържете с нас, за да определим подходящия климатизатор за Вашето помещение.

Коментари

Напишете коментар

captcha comment