fb pixel img

Климатици във Варна - топ места за покупка

Климатици във Варна - топ места за покупка

Публикувана от: Alpha Публикувана на: 17/09/2021 Прочетена: 1691 Коментари: 0

За много варненци всичко отвъд морската ивица е провинция и ако сте били там ще разберете защо това е доста популярно мнение. Като третия най-населен град в България, Варна е на челни позиции по посещаемост през лятото, като съвсем заслужено се нарича морската столица на страната.

Освен съдържател на най-старото златно съкровище в света, Варна притежава и много култови и запомнящи се кътчета, висти и гледки, които съвсем справедливо привличат вниманието не само на нашите сънародници, но и на чужденци от целия свят.

Дори да не сте местен, е съвсем естествено да се гордеете, че градът се намира на българска територия, а не при румънците. Като североизточно разположен град, Варна и хората в него преживяват летата една идея по-леко, но зимите там могат да бъдат изключително безпощадни, за това и на фасадите на много сгради можете да видите климатици Дайкин.

Съчетаване на курортен и градски живот с климатици във Варна

Като един от най-големите градове в страната, морската столица освен областен и регионален административен център, е и един от най-посещаваните курорти по Черноморието. Поради своите чисти и обширни плажове, много от жителите в града предлагат ваканционни услуги, чрез които си набавят допълнителен доход.

Както от Eclima.bg знаем много добре, туристите могат да бъдат изключително взискателни и като гостоприемни и благи домакини, варненските ни клиенти много често избират инверторни климатик за апартамент или къща.

Без значение дали сте в Чайка и се наслаждавате на морския въздух, или живеете в друг квартал, за вас комфорта и уюта имат значение, особено през студените зими. Никак не се и учудваме от това, че нашите морски сънародници избират високата производителност на надеждните японски климатици Дайкин във Варна.

Кога в годината варненци ползват климатиците си най-често

Макар и на границата на едно от най-топлите морета в света, Варна все пак преживява доста студени зими. Североизточните ветрове от евразийската степ главоломно свалят температурата на морската повърхност и през зимите в морската столица, най-ниските стойности редовно падат до -20 градуса.

За разлика от рекордно ниските -23.6 през 1929 година, обаче, тенденцията за зимите показва покачване на живака, като през 2020, през февруари месец, Варна беляза изцяло нов рекорд за сезона от 20 градуса.

Това прави зимите една идея по-южняшки, но също така и предизвиква вдигането на солени морски пари, както и бързото повишаване на температурите през лятото. Най-високите температури измерени там през 2007 и 2011 са 40 градуса, но в този тон се забелязват и изключително ниски температури през зимата.

Според статистика на НИМХ при БАН, варненци трудно могат да предвидят времето, тъй като още от 1938 година, градът преминава през доста странна и нетипична за региона температурна синусоида. Подобен вид данни допълните показват значението и ползите от притежанието на инверторен климатик във Варна.

Подобна инвестиция не само отваря вратите към използването на жилището като ваканционно място за туристи през лятото, но и гарантира комфорт през зимата, без значение какво е решило да бъде времето тази година.

Има ли особености при монтаж на климатици във Варна

При монтаж на какъвто и да е климатик, където и да е в България, има няколко неща, които винаги трябва да се спазват. Едното от тях е да се спазва разстоянието от външното до вътрешното тяло, като е възможно прекарването на по-дълги тръбопроводи, но желателната дистанция е до 3 метра.

Също така има значение от коя страна на къщата или апартамента се монтират външните тела, тъй като някои локации изискват специализирана екипировка. За варненци тези неща също важат с голяма сила, но онова което се отличава при монтаж на климатик в морската столица, е че се обръща внимание на посоката на морето.

Ако живеете в по-отдалечените от морската ивица квартали, това няма чак толкова голямо значение, но при кварталите с близост до морето, монтажът има по-голямо значение. Необходимо е да не се монтират външните тела с директна гледка към морето, тъй като корозивните свойства на солената вода могат да се отразят неблагоприятно на двигателя и перките на външното тяло.

Въпреки, че външните тела са специално създадени да издържат на тежки атмосферни условия, солената вода има своята реакция върху алуминий и пластмаси. Поради наличието на слънчева светлина и солена морска вода, се получава постепенна йонизация на някои сплави от алуминий.

Тази йонизация причинява отслабване на материалите, правейки ги крехки и доста лесни за счупване. Това е причината специалните монтажни екипи на Eclima.bg, да подбират местата за монтаж на климатици, като е препоръчително тялото да бъде със северна, южна или западна гледка.

Как да предпазим климатика от морския въздух

Както споменахме по-горе, особеностите на монтаж на система за климатизация във Варна, е че има значение накъде гледа тя. Морската вода и въздух могат да са благоприятни за човешките дробове и кожа, но върху синтетичните и инертни материали, от които е направен корпусът на климатика, има негативен ефект.

Един начин да се предпази външното тяло е като се монтира на външна стена с южно, западно или северно изложение. Това ще намали ефектите на корозия над пластмасата и алуминия, които съставят основата на външното тяло на климатика.

Напълно безопасно е монтирането на климатик на източна стена, ако се намирате в отдалечени от морето варненски квартали. Там също е добре да се направи поне визуална проверка за обезцветяване на корпуса на външното тяло, но при по-голямо разстояние от морето не е толкова наложително или фатално, ако се прави веднъж на 5 години.

Защо хората харесват климатици Дайкин във Варна

Варненци, освен, че се славят със своята щедрост към другите, имат и тази характерна за северняците спестовност. Инверторните климатици Daikin 12 се позиционират на доста добри места като съотношение в графата с цена-качество-производимост.

Това означава, че дори един висок клас инверторен климатик няма да надхвърля средностатистическия семеен бюджет на жители в морската столица. Подобен вид инвестиция, поне в дългосрочен план, се изплаща сама в рамките на 5-6 години от покупката.

Високата производителност и ниската поддръжка при правилен монтаж, както и пазаруването от правилния магазин за климатици за охлаждане и отопление с безплатен монтаж  във Варна, оправдава първоначалната цена. И тъй като, както всички знаем, варненци се наслаждават на благата на морето, е изцяло характерно и да оценят благата на качествените климатици.

Именно това кара много хора да се насочват към достъпните продукти на японските производители Дайкин, за сметка на други, по-известни, но и по-скъпи марки.

Надяваме се тази публикация в блога на Eclima.bg да ви е била полезна. Ако се нуждаете от съвет за избор на климатик или друг вид уред за охлаждане и отопление, можете да се свържете с нас по имейл или директно по телефон – ние ви очакваме.

Коментари

Напишете коментар

captcha comment