fb pixel img

Климатици в Русе - къде да открием

Климатици в Русе - къде да открием

Публикувана от: Alpha Публикувана на: 21/09/2021 Прочетена: 2236 Коментари: 0

Русе може да се похвали с много неща освен това, че е най-големият град на румънската граница. Той е културен и икономически център в този регион, като е основна връзка между българската и румънската територия. От това градът бележи огромен икономически ръст през последните две десетилетия.

Но това, което едва ли радва русенци особено много, са високите температури през лятото и невероятно ниските температури през зимата. С цел да се намали консумацията и зависимостта от твърди горива, масово русенските граждани се насочват към по-чисти и ефикасни системи за охлаждане и отопление като продуктите, които се намират в онлайн магазина на Eclima.bg.

През кои сезони в Русе най-много имат нужда от климатик

Лятото и есента в Русе са една идея по-прохладни от тези в другите региони, но поради масово разпространените комари във всички квартали на града, много граждани не смеят да отворят прозорците си. Налага се да разчитат на алтернативни методи за охлаждане и отопляване, което изисква закупуване на климатик на изгодна цена в Русе.

Зимата и пролетта в дунавския град бележат умерени температури за сезоните си, но като крайно северен град, Русе често също така бележи национални рекорди по-ниски температури и през двата сезона. Тук отново хората остават зависими от алтернативни начини на отопление на техните жилища.

Въпреки северното си положение, най-ниската температурна стойност в последните 40 години е едва – 13.7 градуса. Макар стойности да са по-скоро скромни, това не са температури, които приканват към спане на отворен прозорец или използване на подова духалка.

Най-любимите марки климатици в Русе

Русенци се славят с много неща, едно от които, е че са спестовни хора и съвсем естествено е за тях да търсят евтини климатици за Русе. Това, което нашата експертиза установи, е че фразата „не съм достатъчно богат, за да купувам евтино” важи с пълна сила при климатиците.

Макар и по-достъпна инвестиция в началото, стартовите класове климатици имат много висока консумация за сметка на още по-ниска производителност. Един уред с мощност от 10.000 BTU ще консумира над 4,8 kWh за 15 минути работа, като производителността и изходната енергия ще е едва 2,5 kW.

За сметка на това, един климатик от среден или висок клас, като инверторните климатици Дайкин в Русе, ще консумират едва 3.5 kWh, за които ще произведат над 7 kW енергия. Подобни показатели са повече от добри за едно помещение от 52 куб.м или такова с площ на пода от 20 кв.м.

Като статистика това, което можем да разкажем за любимите марки на русенци, са климатици Мицубиши за Русе, инверторните климатици Gree за Русе, най-вече уреди от представителите на Дайкин Русе. Тези марки са в тон с фискалната отговорност на северните ни съграждани, тъй като много добре комбинират качество, висока производителност и ниска консумация на електричество.

Ремонт на климатици в Русе – кога се нуждаем от него

Най-лесно и бързо можете да разберете, че имате нужда от ремонт на климатик закупен в Русе, ако той отказва да вдига до желаната температура. Това е най-често срещаният проблем и се дължи в 50% от случаите на проблем с фреона, в 30% на проблем с платка и в 20% от времето на проблем с компресора.

За да се установи на какво точно се дължи проблема, какво го е предизвикало и как може да се предотврати това да се случва в бъдеще, е желателно да се направи обстойна диагностика на системата. За да разберете сами точно какъв е проблема, можете да използвате ниските градуси и да пуснете уреда да духа на най-ниските възможни стойности.

Увеличете скоростта на перката докрай и след това вижте дали работи подобаващо. Ако работи както трябва, тогава проблемът не е в електрониката или компресора, а най-вероятно имате нужда от допълване на фреон, което е услуга, която нашите русенски екипи предлагат.

За повече информация за услугите ни, препоръка за марка климатик и данни за продукт, можете да се свържете с нас по всяко време.

Коментари

Напишете коментар

captcha comment