fb pixel img

Климатици в Бургас - изгодно пазаруване

Климатици в Бургас - изгодно пазаруване

Публикувана от: Alpha Публикувана на: 24/09/2021 Прочетена: 789 Коментари: 0

Има причина когато говорим за Южното Черноморие, в умовете на хората да изниква един град – Бургас. Освен, че е градът с пищната морска градина, той е и важен културен и исторически център с дълга история.

Неговата почти централна позиция на черноморските брегове го прави изключително популярна туристическа дестинация, но дори извън сезон неговото население остава доста високо – четвърт милион души. С гъстота на населението от 894 души на кв/км това един от най-населените градове в страната.

Тропичният и континентален климатичен привкус на града, съчетан с новото строителство по бреговата му линия, го правят едно от най-горещите черноморски места, което е и причината много от нашите клиенти в този регион да избират климатик като средство за охлаждане и отопление.

През своята дълговековна история, градоустройственият план на града се е променял многократно, като всякакви проекти с цел увеличаване проветривостта на населеното място, се провалят. Сега втората морска столица редовно бележи рекордно високи температури, като средните стойност през последните 5 години рядко падат под 37 градуса в пика на лятото.

През зимата или лятото бургазлии ползват техните климатици повече

Бургас има смесен климат, който е комбинация от континентален и тропичен – средиземноморски. Това означава, че зимите там са доста влажни, а летата са изключително студени.

По данни на НИМХ при БАН, за последното десетилетие морският град редовно бележи нови и нови рекорди през зимата и лятото. Но в България сме облагодетелствани с 4 сезона и лютите зими и горещите лета не ни изненадват. Това което ни изненадва са месеците, в които температурите са нехарактерно високи или ниски.

За месец май 2020 година, Бургас бележи температурен рекорд от 26 градуса, докато за октомври месец живачните термометри показаха 23 градусов пик. Подобни аномалии предизвикаха огромен бум на покупка на климатици за Бургас и околните курорти.

От Eclima.bg сме наясно, че подобни климатични промени приканват към целогодишна употреба на климатик, за това и нашите екипи направиха специална селекция от ефикасни и енергоспестовни климатици от най-различни марки – за тях малко по-късно.

Като основен магазин за климатици в Бургас, нашата роля е да предоставим възможно най-високите класове отоплителни и охладителни тела, на възможно най-добра цена.

Най-ефикасен климатик за Бургас

Ефикасността и способността на един климатик да отоплява и изстудява едно помещение зависи от много различни фактори. Важно е да се знае какво е изложението на помещението, дали има изолация, какви са дограмите, както и с какви размери е самото помещение.

Ако търсите климатик, който да обслужи цялостно един апартамент от 80 кв.м, нашата препоръка е да се спрете на климатик със средна производителност от 18,000 BTU (Британски Термични Единици). Тази мощност се равнява на 5.0 kW, което е повече от достатъчно да се обслужи цял апартамент, но е особено важно къде в дома се инсталира толкова мощен уред.

Поради силната струя, не е никак желателно климатикът да се монтира на място, където ще да се седи или през което ще се минава често. Мощната въздушна струя създава усещането на дискомфорт в малки помещения, а при изстудяване дори може да причини схващане на мускулите.

Ако искате да обслужите един по-малък апартамент или помещение до 25кв.м, тогава ви препоръчваме климатик 12-ка, той има мощност от 12,000 BTU или 3,5 kW, което се равнява на 0.18 лева при ползване на пълна мощност за 15 минути.

Има ли отражение морския въздух на бургаските климатици

Да живееш на брега на морето описва мечтата на мнозина, но дори и тази райска картина има своите недостатъци. Един от тях, е че солената морска вода, или по-скоро парата от изпаряването на морска вода, имат директно отражение върху метални, пластмасови и алуминиеви конструкции.

Ако вашият инверторен климатик е монтиран на източна стена, тоест гледа към морето, и жилището ви е в близост до плажната ивица, има голяма вероятност външното тяло на климатика ви да има нужда от по-честа подмяна на части. Въпреки антикорозионните материали, които се ползват при изграждането на подобна електроника, солената вода и пари не прощават.

При изпарение на морската вода голямо количество от солта остава в твърда, кристализирана форма, но във въздушните пари остават йонизиращи частици, които имат продължително-корозивни свойства при металите.

При комбинация с UV лъчите на слънцето и температурните разширения и свивания през лятото и зимата, йонизиращите частици от морските изпарения оставят своите белези над дори най-фините части на един климатик.

Колко често е необходимо да се прави профилактика на климатици в Бургас

Когато става дума за ремонт, климатици и Бургас в едно изречение, много често става дума именно за климатици в близост до морето.

Клиентите на Eclima разчитат на услугите ни, тъй като ние можем да асистираме при ремонт на климатици в Бургас. Благодарение на нашата експертиза, ние сме повече от добре запознати с негативните ефекти на морския въздух върху електрониката на един подобен уред.

Това колко често трябва да се прави профилактика на един климатик в Бургас зависи изцяло от това къде точно е монтиран той. Желателно е външните тела да се монтират с лице гледащо на запад, север или юг, но не и на изток – именно заради морските йони.

Ако вашият климатик е инсталиран по този начин, е необходимо да се прави проверка на тръбопроводите и електрониката на всеки поне 3-4 години. Така, още преди да е изникнал проблем, може да се реагира на време.

При монтаж на климатик с гледка друга освен източна, е желателно климатикът да се проверява веднъж на 5 години.

Най-популярните марки климатици в Бургас

Бургазлии са известни със своя афинитет към лукса, пищността и удоволствието – все пак морето привиква към един по-различен начин на живот. За това нашият магазин за климатици в Бургас често продава всякакви марки – от климатици Мицубиши в Бургас до климатици Дайкин в Бургас.

Разполагаме и с други продукти като климатици Gree в Бургас – те са особено популярни, което не е никак изненадващо, особено имайки предвид добрите цени, които нашите доставчици от Eclima.bg предлагат при поръчка с голям обем.

На първо място са Дайкин Бургас, след това са уредите на Мицубиши и след това са Gree – и това се дължи на тяхното съотношение качество-цена.

Надяваме се тази публикация да е била информативна и интересна за вас. Ако искате да научите повече за правилната поддръжка на морски климатик, за конкретен продукт или имате нужда от съвет относно изграждането на климатична система вашата къща за гости, вила или хотел, моля свържете се с нас – очакваме ви.

Коментари

Напишете коментар

captcha comment