Гаранция за икономия и комфорт с хиперинверторни климатици

Гаранция за икономия и комфорт с хиперинверторни климатици

Публикувана от: Marchela Публикувана на: 11/03/2021 Прочетена: 218 Коментари: 0

Изборът на нов климатик зависи изцяло от потребностите на съвременния човек. Тези, които желаят да отопляват и охлаждат дома и офиса с най-висока степен на енергоспестяване при максимален комфорт винаги залагат на хиперинверторен климатик.

Какво представляват хиперинверторните климатици?

Хиперинверторните климатици са най-високия клас климатици на пазара. Името “Hyper Inverter” дължи своето начало на гиганта на климатични системи – Mitsubishi Electric, с което производителя откроява най-иновативната си гама – “Diamond”. С течение на времето наименованието се превръща в синоним на първокачествен продукт и се налага и от други водещи производители.

Обикновено hiper инверторните климатици се характеризират с коефициент на трасформация /COP/ над 4,5 – 5, високи стойности на отдавана мощност, разнообразие от екстри и отлично качество на изработка. Колкото по-висок е този коефициент, толкова по-икономичен и климатикът.

Повечето нас се питат по какво точно се различава хиперинверторния от инверторния климатик. Въпреки че технологията на проектиране и работа между тях не се различава особено, разлика определено има.

При изработката на хипреинвертор се залага на най-добрите технологии познати на инженерите. Разлика се наблюдава и при енергийната ефективност. Каккто вече споменахме, хиперинверторните климатици притежават значително по-висок коефициент на преобразуване /COP/.

Благодарение на ефективната работа на компресора и следенето на температурните изменения на помещението, се постига максимален комфорт с най-висока степен на енергоспестяване. С климатик хиперинвертор получавате перфектния климат както у дома, така и в офиса!

Предимства на хиперинверторните климатици

  1. Най-икономични – въпреки че хиперинверторните климатици са по-скъпи от инверторните, те са в пъти по-икономични. Един хиперинвертор може да ви донесе икономия между 10 и 40%. Получавате максимален комфорт, с най-висока степен на енергоспестяване.
  2. Наличие на Plasma филтър – Plasma филтъра си остава един от най-добрите начина за филтриране на въздуха. За разлика от другите филтри, плазменият не изисква подмяна по време на целия живот на климатика. Най-голямото му предимство е унищожаването на всички попаднали във климатика бактерии, вируси, едри частици прах и др.
  3. Устойчиви на екстремни условия – хиперинверторите са изключително надеждни при екстремни климатични условия. Например специалната серия Heatcharge на Panasonic е създадена да рабати при -30 градуса температура. С такъв климатик сте подготвени за всякакви условия.
  4. Ниски нива на шум при охлаждане и отопление – тихата среда у дома и в офиса е от изключителна важност за пълноценен комфорт и уединение. Климатици хиперинверторни, като например тези от серия LN на Mitsubishi Electric, генерират шум от едва 19 dB – звук недоловим за човешкото око.

Най-добрите хиперинверторни климатици

Хиперинверторни климатици Mitsubishi Electric, серия FH

Хиперинверторните климатици от серия FH използват напреднала технология, която комбинира естествен въздушен поток, изчистен дизайн, тиха работа и висока енергийна ефективност. Отличават се с функция “естествен поток”, чрез която се запазва вентилационен профил, базиран на измервания на въздушните течения, направени в местността Kirigamine, Япония. С помощта на профила, климатиците от тази серия пресъздават въздушни вълни, носещи усещане за истински бриз.

Хиперинверторни климатици Mitsubishi Heavy, серия Diamond

Климатиците от серия Diamond се характеризират със стилен дизайн, който се вписва красиво във всеки интериор. Jet системата за въздушен поток осигурява равномерно разпределение на въздуха в помещението. Климатиците имат и оптимизирана конфигурация на стабилизатора, която осигурява плавен въздушен контрол. По този начин шумът е сведен до минимум.

Хиперинверторни климатици Daikin, серия Ururu Sarara

Климатици Daikin Ururu Sarara са произведени изцяло в Япония. Вграденият елемент за овлажняване във външното тяло успешно абсорбира влагата от външния въздух и го насочва навътре. Чрез него се постига бързо и ефикасно овлажняване, дори и през зимата, когато въздуха е сух.

Климатиците от серия Ururu Sarara се отличават и с технологията интелигентно око за 3 зони. Ако до 20 минути не се регистрира движение в наблюдаваните три зони, уредът променя зададената температура и накрая се изключва. Основната цел е пестене на енергия. Ако интелигентното око за 3 зони отчете хора в помещението, въздушния поток се насочва от тях към зона, в която няма човешко присъствие.

Хиперинверторни климатици Toshiba, серия Daiseikai 9

Климатиците от серия Daiseikai се отличават с отопление при екстремални външни условия. Те са тествани първо в скандинавските страни, преди да се предложат на масовия потребител, за да се провери ефективността им при сурови зимни условия. Когато външните температура са много ниски, Daiseikai 9 гарантира изключително бързо отопление.

В допълнение, системата за пречистване на въздуха – Plasma е с включен интелигентен филтриращ елемент, който не е необходимо да се сменя постоянно. Той се грижи за отстраняване на бактериите, прах и миризми от въздуха. Йонизаторът има способността да генерира 1 милион негативни йони с цел чиста и здравословна въздушна среда у дома.

Тези и много други хиперинверторни климатици може да откриете в онлайн магазин Eclima.bg.

Свързани продукти от статията

Подобни статии

Коментари

Напишете коментар