fb pixel img

Енергоспестяващи климатици: Съчетание между икономия и иновации

Енергоспестяващи климатици: Съчетание между икономия и иновации

Публикувана от: Admin Публикувана на: 04/09/2023 Прочетена: 92 Коментари: 0

Покупката на нов климатик често може да бъде предизвикателство, особено с многото технически характеристики, които трябва да се разглеждат. Освен качеството и надеждността на устройството, все повече хора обръщат внимание и на енергийната ефективност на продукта. В днешно време, когато грижата за околната среда и устойчивостта станаха важни части от нашия ежедневен живот, енергоспестяващите климатици са избор номер едно за много домакинства.

Какво представляват енергоспестяващите климатици?

Енергоспестяващите климатици са модерни устройства, които използват новаторски технологии и дизайн, за да консумират по-малко електроенергия, докато предоставят същото или дори по-голямо охлаждане или отопление. Те се характеризират с висок енергиен клас (А+++) и могат да доведат до значителни спестявания в годишната ни сметка за ток.

Защо да изберем енергоспестяващ климатик?

Ето и три причини, заради които да изберем енергоспестяващ климатик:

  • Икономия на електроенергия: Енергоспестяващите климатици могат да намалят консумацията на електроенергия с до 50% в сравнение с традиционните модели.
  • По-дълъг живот: Благодарение на по-ефективната технология, тези климатици често имат по-дълъг експлоатационен живот.
  • Подобрено качество на въздуха: Много модели съчетават енергоспестяващите функции с въздушни филтри, които пречистват въздуха от прах, алергени и други частици.

Нашите предложения за енергоспестяващи климатици

По-долу ще се запознаете с нашите Топ предложения за климатици, които ще спестят от сметките Ви за ток. Нашият списък включва хиперинверторни модел, подходящи за помещения до 30 кв.м.

Хиперинверторен климатик Daikin FTXM35R/RXM35R Perfera, 12000 BTU, Клас A+++

Този модел е с нов и по-компактен дизайн, който следва модерни и изчистени линии с вътрешно тяло с дължина само 78 см. Една от основните функции на уреда е "Heat Boost", която затопля дома по-бързо, като скъсява времето за достигане до желаната температура с 14% в сравнение със стандартните климатици.

 Устройството поддържа гласов контрол чрез Amazon Alexa или Google Assistant и има "интелигентно око", което открива присъствието на хора и автоматично настройва ефективността. 

При външни температури до -20°C, Perfera гарантира ефективно отопление. С технологията Flash Streamer, климатикът осигурява отлично качество на въздуха, разграждайки вируси, бактерии и алергени. 

Хиперинверторен климатик Mitsubishi Heavy SRK35ZSX-W/SRC35ZSX-W DIAMOND, 12000 BTU, A+++

Уредът притежава алерген-деактивираща система, филтър против алергени и антибактериален вентилатор за осигуряване на чиста среда у дома и на работното място. Дизайнът е елегантен и създаден от италианското студио Tensa srl в Милано. Климатикът е носител на наградата "Silver A’Design Award" за 2017 г. в категория “Инженеринг и технологичен дизайн”. Освен това е с висока сезонна ефективност - енергиен клас А+++ и при отопление и при охлаждане! Икономичността на климатика е най-високата!

Хиперинверторен климатик Mitsubishi Electric MSZ-FT35VG(K) /MUZ-FT35VGHZ NINJA, 12000 BTU, Клас A+++

Моделът се характеризира с изчистен и компактен дизайн, който допуска монтаж дори над врати. Осигурява пълна мощност на отопление дори при екстремни студове до -25°C. Устройството разполага с режим "Циркулация", който автоматично смесва топлия въздух в помещението и филтър със сребърни йони за пречистване на въздуха от бактерии и алергени. Особено впечатляваща е ниската нива на шум, достигаща до 19 dB.

В заключение, енергоспестяващите климатици представляват комбинация от новаторски технологии и дизайнерски решения, които имат за цел да предоставят на потребителите комфорт и ефективност. Те не само намаляват разходите за електричество, но също така са по-добри за околната среда в сравнение с традиционните модели. В онлайн магазин Eclima.bg можете да откриете ТОП предложения за енергоспестяващи климатици.

Коментари

Напишете коментар

captcha comment