fb pixel img

Дефлектор за климатик – информация

Дефлектор за климатик – информация

Публикувана от: Alpha Публикувана на: 09/01/2023 Прочетена: 1885 Коментари: 0

В днешно време климатикът е източникът на отопление и охлаждане почти във всеки един дом. Всички познаваме неговите ползи и се наслаждаваме на прохлада у дома в горещите летни месеци.

Енергийно ефективните съвременни модели осигуряват и топлинен комфорт през зимата без да повишават прекалено разходите ни за ток. Въпреки всички тези ползи, този вид отоплителни тела имат и един голям недостатък, който вероятно вече сте изпитвали.

Силната въздушна струя, насочена към вас, може да доведе до редица неприятни проблеми. Освен, че от хладната струя през лятото може да настинете, тя може да причини и схващания, невралгии, болки по тялото и дори шипове.

За щастие има начин да решите този проблем бързо и лесно като се снабдите с дефлектор за климатик, още познат като „крило“ за климатици.

Какво представлява дефлекторът за климатик

Дефлекторът за климатици е една изключително полезна приставка, с която можете да се снабдите, в случай, че не можете да контролирате насочването на въздушната струя.

Самите климатици са снабдени с вграден дефлектор, но в някои случаи той не може оптимално да насочи струята така, че да изпитвате максимален комфорт. От течението ще пострада не само вашия комфорт, но и вашето здраве, тъй като то би довело до схващания на гърба или настинка.

Приставката се поставя лесно върху отвора на отоплителното тяло, като пречи на струята да отива директно към вас, а я разсейва настрани. Предлагат се универсални дефлектори, които могат да бъдат адаптирани към всеки един модел климатици за стена.

Предлагат се и модели с различни размери и дизайн, които могат да отговорят на нуждите на различните потребители. Някои определени производители предлагат такива приставки в комплект с климатика.

Този аксесоар е безценен в случаите, когато климатикът е монтиран над вашия диван или над бюрото на някой от служителите в офис. Обикновено крилото на приставката може да се върти на 360 или поне на 180 градуса и да насочва струята под различен ъгъл.

Регулирайки посоката на въздушния поток вие си осигурявате качествено отопление или охлаждане, без да страдате от негативните последствия от течението, особено през летните месеци.

Аксесоарът не изисква почти никаква поддръжка. Единствено е препоръчително отвреме навреме да почиствате праха и замърсяванията, натрупани на повърхността и в ъглите между отделните части.

Някои дефлектори са предназначени за употреба във външното тяло на климатика с цел да подобрят циркулацията на въздушната струя така, че да намалят загубите на топлинна енергия. В резултат на това намаляват съответно и вашите разходи за отопление.

Не всеки външен климатик се нуждае от подобна приставка, затова е най-добре да се уверите, че дефлекторът ще ви бъде необходим, преди да пристъпите към избор на подходящия модел.

Трудно ли се монтират дефлекторите

Приставката би следвало да идва готова за употреба, а монтажът и обикновено отнема между 10-15 минути, тъй като не изисква нищо сложно и в общия случай не са необходими допълнителни инструменти. Аксесоарът има рамене от двете си страни, посредством които се закача за климатика.

Обикновено към продукта са включени и подробни инструкции, които да ви помогнат да го инсталирате правилно.

В случай, че не е възможно да го захванете за вашия модел отоплителен уред, можете да използвате допълнителни крепежни елементи и да го закачите за стената, като пак ще върши същата работа.

Скъпи ли са дефлекторите

Тази приставка представлява просто един допълнителен аксесоар, с който бихте могли да се сдобиете срещу изключително достъпна цена. Тя варира в зависимост от производителя и вида на самата приставка, но какъвто и да е моделът не би трябвало да очаквате твърде висока цена.

В случай, че искате да се сдобиете с аксесоари за климатик на максимално изгодна цена, най-добре е да се уверите, че търговецът, който сте избрали, е наистина надежден.

Коментари

Напишете коментар

captcha comment