fb pixel img

Японски климатици на българския пазар

Японски климатици на българския пазар

Публикувана от: Alpha Публикувана на: 30/11/2021 Прочетена: 1899 Коментари: 0

Японската електроника, техника и коли са отново на преден план и това не е никак случайно. Немалка част от климатиците, които ще намерите в Eclima.bg са именно от японски производители и днес ще разгледаме темата за тяхното качество и защо да заложите на тях, когато търсите климатик за дома или офиса си.

На какво се дължи славата на японските климатици

Японската техника има репутацията на най-качествената и надеждна в света. Този културен феномен не е никак случаен и славата на японските климатици не е никак преувеличена. Защо?

В Япония добре свършената работа е въпрос на чест, без значение дали си метач на градските улици, политик, икономист или сервитьор в ресторант. Всеки избира да върши своята работа съвестно и възможно най-добре, като дори не търси слава – при тях е просто въпрос на култура.

През 80-те и 90-те години, Япония бе на косъм да завладее САЩ като най-добре развитата и богата икономика в света. Това бе именно заради високото качество на продуктите, които японската индустрия изнася.

В този икономически бум изникнаха и доста високотехнологични компании, които до ден днешен се славят със своята прецизност, реално и неоспоримо качество.

През тези години компаниите се казваха по различен начин, но днес те се знаят като:

Всяка една от тези компании, по един или друг начин, е отговорна за развитието и напредъка  на модерните климатични технологии. Благодарение на тях днес можем да се насладим на комфорт там, където има техен продукт.

Какъв японски климатик да изберете

Нашето професионално мнение, е че който и японски климатик да изберете, едва ли ще останете недоволни, най-малкото заради дългия им експлоатационен период. Основните разлики на климатиците от страната на изгряващото слънце, се състоят в:

 • Енергийната им ефективност;
 • Заложените в тях екстри;
 • Мощност и капацитет на работа;
 • Температурен диапазон при ниски температури;
 • Предоставено сервизно обслужване.

Разбира се тези неща не са никак незначителни, затова по-долу ще обсъдим различните марки и какво всъщност предлагат те. Важното, е че като основа всички са изключително издръжливи и, че дори да изберете базов модел, няма да останете без отопление точно, когато най-много имате нужда от него.

Бърз преглед на различните марки японски климатици

Климатиците на Daikin се славят с тяхната високачествена изработка и съвсем заслужено се назовават като „Кадилакът на климатиците”. Компанията разполага с най-различни серии с различни видове консумация и способности, като варират от базови модели до професионални както са FTXS моделите.

Продуктите на Fuji са най-достъпните като цена, като тяхната гама от продукти не разочарова дори най-взискателните потребители. Липса по-богата селекция на продукти, каквато има налична при другите компании.

Продуктите на Fujitsu са доста често срещан избор по крайбрежието, тъй като те са изключително добри в изстудяването. Те имат и доста добри показатели при отопляване с ниска консумация на енергия.

Gree са доста известни със своите инверторни климатици, които не случайно се класират на предни позиции по отношение на стилен дизайн и тишина на работа. Добре отопляват при екстремно ниски температури.

General представляват средната стойност между всички различни показатели като мощност, ефективност, тишина и функционалност. Те са често класифицирани като среден до висок клас продукти.

Продуктите на Hitachi няма да ви разочароват със своята висока функционалност, пунктуална работа и изключително прецизно зониране при отопляване. Те имат страхотен енергиен профил, който рядко пада под A++.

Всички сме чували за LG и то не само заради техните телевизори и електроуреди, но и заради техните климатици. Това са изключително добре балансирани продукти, които предлагат пълен диапазон от функционалности, прекрасен и изключително стилен дизайн и отлични енергийни профили при затопляне и изстудяване.

Mitsubishi electric са изобретателите на хиперинверторната технология и произвеждат най-тихите, мощни и икономични продукти. Тяхното качество е ненадминато и спокойно оглавяват всички класации по луксозност и изтънченост на производството – ако искате най-доброто от света на климатиците, задължително разгледайте предложенията от Mitsubishi Electric.

Mitsubishi Heavy е част от огромният концерн и е дъщерна компания, която специализира в произвеждането на инверторни климатици. Те са също толкова добре изработени като продуктите на MЕ, тъй като се изработват в същия град и проектират от екипи работещи и в двете компании.

Panasonic са перлата в короната на климатичните системи и тяхната слава се дължи на добро инженерство, функционалност и изключителна ефективност на работа. Особеното при продуктите от тази компания, е че са често на корицата на списания именно заради стилната им изработка.

Toshiba, освен да ви напомнят на АА батерии, също така произвеждат и климатици с огромен диапазон от възможности за работа. Те са доверен производител, който се радва на световно потребление, от Еквадор до Филипините.

На инверторен или хиперинверторен климатик да се спрете

На преден план при климатичните системи излизат инверторните и хиперинверторните климатици. Рядко се срещат вече класическите климатици, които бяха известни с жаждата си електричество.

Вече всеки продукт е оптимизиран за енергийна ефективност, висока мощност и ниско ниво на шум. Основната разлика между инверторните и хиперинверторните климатици може да се раздели на следните точки:

Инверторните климатици са:

 • По-достъпни като цена;
 • Изключително ефективни;
 • Подходящи за по-малки пространства;
 • С ниско ниво на шум;
 • Голям асортимент от екстри;
 • Контрол с Wi-Fi и множество други функции.

Всичко това, и много друго, ги прави страхотен избор за отопляването на една или повече стаи наведнъж. Голямото им предимство е именно по-достъпната им цена и изключителната им ефективност, за сметка на по-ниска мощност и производителност.

Хиперинверторните климатици са:

 • Най-мощните климатици на света;
 • Работят без шум;
 • Контрол с движение на тялото;
 • Отопляване на повече от 1 зона наведнъж;
 • Автоматични програми при човешко присъствие;
 • Съдържат най-иновативните технологии в индустрията;
 • Предназначени за по-големи пространства.

Това прави този клас продукти невероятно решение, което ще трае минимум 15 години. Ниската консумация и високата продуктивност ги правят първото и единствено решение в модерната история, което дава повече отколкото взима.

Заслужават ли си рециклираните уреди

Една тема, която няма как да оставим непокътната са рециклираните японски климатици. Това е един съмнителен метод на закупуване на климатик произведен не за европейския пазар, а за японския.

Тъй като стандартите на производство в Япония са по-различни, като енергийната ефективност и пониженото ниво на шум, много хора избират да закупят климатик от там и да го рециклират. Преработката е рискован процес състоящ се от съмнителни методи и нашето професионално мнение е да не рискувате а да заложите на нов климатик от Eclima.bg.

Коментари

Напишете коментар

captcha comment