fb pixel img

Най-добрите климатици за сървърни помещения

Най-добрите климатици за сървърни помещения

Публикувана от: Admin Публикувана на: 29/01/2024 Прочетена: 220 Коментари: 0

Сървърните помещения са неразделна част от съвременните информационни технологии, където се съхраняват и управляват огромни обеми от данни и системи. Един от най-важните компоненти в ефективната работа на сървърни помещения е подходящата климатизация. В тази статия ще разгледаме най-добрите климатици за сървърни помещения и техните важни характеристики.

 

  1. Инверторен климатик Hitachi RAK50RPE1/RAC50NPE SERVER, 18000 BTU, Клас A++

Климатик Hitachi RAK50RPE1/RAC50NPE SERVER, 18000 BTU, Клас A++ предлага професионално охлаждане - работи в режим на охлаждане, дори когато температурата на външния въздух е -15 ° С. Моделът е подходящ за сървърни помещения и други компютърни зали, които трябва да се охлаждат дори през зимата. Потребителят може свободно да избира посоката на въздушния поток и да насочва ламелите вертикално или хоризонтално посредством електрически въздушен клапан. Така комфортът и сигурността за сървърното помещение е гарантиран във всяка ситуация. Климатикът е с висока енергийна ефективност - клас A ++ и  в двата режима на работа. Сензорът за движение iSee спомага да се постигне по-добър баланс между комфорт и икономичност.

 

  1. Инверторен климатик за сървърни помещения Mitsubishi Electric MSY-TP50VF/MUY-TP50VF, 18000 BTU

Инверторният климатик за сървърни помещения Mitsubishi Electric MSY-TP50VF/MUY-TP50VF, 18000 BTU е компактен и със стилен бял дизайн с висока енергийна ефективност. Моделът предлага прецизна климатизация, работи с хладилен агент R32 и е идеален за компютърни зали или сървърни помещения, които изискват по-голяма степен на чувствително охлаждане. Този климатик не е създаден за отопление, може само да охлажда. Като може да охлажда до -25ºC външна температура. Системата има опция за вграден Wi-Fi интерфейс, който позволява управление чрез MELCloud, както и седмичен таймер за още по-голям контрол.

 

  1. Инверторен климатик Gree GWH18YE-S6DBA1-I/GWH18YE-S6DBA1-O AMBER NORDIC WiFi, 18000 BTU, Клас A++

Климатикът регулира хоризонтално и вертикално въздушния поток, за да получите най-доброто разпределение на въздуха в сървърното помещение. Вентилаторът на вътрешното тяло има 7 скорости и може да достигне желаната температура в режим охлаждане за много кратко време. Охлажда дори при изключително ниски външни температури, което го прави подходящ за помещения, които се нуждаят от целогодишно техническо охлаждане. С вградения wi-fi модул може да управлявате системата по всяко време независимо от вашето местоположение. Климатикът включва режим "размразяване" само когато е необходимо. Това намалява консумацията на ел. енергия и повишава комфорта на потребителя, като предпазва системата от замръзване и гарантира непрекъснатия работен процес, за да поддържа необходимата температура в сървърното помещение.

 

  1. Хиперинверторен климатик Toshiba RAS-18J2KVSG-E/RAS-18J2AVSG-E EDGE, 18000 BTU, Клас А++

Дизайнът на Toshiba Edge е с минималистична визия, съвременен и модерен. Новата серия EDGE осигурява на потребителя най-висока степен на енергоспестяване. Климатиците са енергиен клас А++ и в режим охлаждане и в режим отопление. Ротацията с два цилиндъра едновременно, позволява прецизност на въртене на компресора с по-малко загуби на енергия, което води до високата ефективност на системата. Звукът на вътрешното тяло е почти недоловим, което също е от значение за сървърните помещения. Моделът разполага и с интелигентен 3D въздушен поток, който насочва въздушната струя в 6 посоки и въздухът достига там, където е необходимо. Чрез технология Hada Care, въздушният поток в режим на охлаждане е насочен възможно най-високо за по-бързо уеднаквяване на стайната температура. Високоефективният филтър улавя до 94% от фините прахови частици, което е от изключителна важност за добрата работа на сървърите.

 
    5. Инверторен климатик Fuji Electric RSG18KMTB/ROG18KMTA, 18000 BTU, Клас A++

Климатикът се отличава с висока сезонна ефективност - клас А++ в режим охлаждане и клас А+ в режим отопление. Работи с фреон R32, който е много по-екологичен от R410a. Системата разполага и с турбо режим за светкавична климатизация. Инверторният климатик Fuji Electric RSG18KMTB/ROG18KMTA, 18000 BTU, Клас A++ е широк само 222 см благодарение на обновената вентилаторна турбина и компактният топлообменник. Като иновация в модела е подобрената ефективност на топлообмена и по-високите стойности на SCOP и SEER. Както и турбината с кръстосан поток – съчетание на оптимален топлообмен с ниска мощност. Климатикът е с нов дизайн и голяма клапа, която осигурява максимален комфорт. Моделът достига шум от едва 20dB - равен на шумът от падащи листа. Системата работи дори до -10 градуса в режим охлаждане, което е много важно, когато избирате климатик за сървърно помещение, което се нуждае от целогодишно охлаждане.

 

     6. Инверторен климатик Fujitsu General ASHG18KMTE /AOHG18KMTA, 18000 BTU, Клас A++

Инверторен климатик Fujitsu General ASHG18KMTE /AOHG18KMTA, 18000 BTU, Клас A++ има висока енергийна ефективност - клас А++ в режим охлаждане и работи с фреон R32. Моделът е със стилен и елегантен дизайн, с тънък корпус, благодарение на обновените турбина и топлообменник. С функцията „мощен режим“ помещението се климатизира максимално бързо. Чрез иновациите, които Fujitsu General разработва и имплиментира в своите климатични системи, се постигат високи SEER и SCOP нива с ниска мощност. Климатикът безпроблемно ще охлажда вашето сървърно помещение или компютърна зала дори при -10 градуса външна температура на въздуха. Към моделът може да бъде закупено WiFi устройството на Havit, с което да контролирате своя климатик от всякъде и по всяко време за да се чувствате спокойни за сигурността на сървърите си.

 

Всеки собственик на сървърно помещение трябва да избере климатик, който най-добре отговаря на конкретните нужди и изисквания на технологичния център. Важно е да се обърне внимание на размера на помещението, разположението на сървърите, както и на енергийната ефективност на устройствата. Също така, редовната поддръжка и мониторинг на климатичната система са от съществено значение, за да се осигури непрекъсната и надеждна работа на сървърното оборудване. Важно е да се инвестира в качествени климатични системи, които ще осигурят оптимални условия за съхранение и работа на сървърното оборудване.

Свързани продукти от статията

Подобни статии

Коментари

Напишете коментар

captcha comment