fb pixel img

Климатик 9 000 BTU (9-ка) за колко квадрата?

Климатик 9 000 BTU (9-ка) за колко квадрата?

Публикувана от: Admin Публикувана на: 15/08/2023 Прочетена: 3921 Коментари: 0

Климатик 9 ка или 9 000 BTU (британски термални единици) е един от най-популярните модели, използвани за дома или офиса. В предишната статия разгледахме за колко квадрата е подходящ климатик 12 000 BTU. Днес ще ви отговорим на въпроса: "Колко квадрата могат да покрият климатици 9-ка?" и ще ви дадем най-добрите предложения за климатик с тази мощност.

За каква площ е достатъчен климатик 9-ка?

Климатик с мощност 9 000 BTU (25-ца) доставя около 2.5 kW в режим на охлаждане. Тази мощност го прави идеален за помещения с по-малки размери, като например тези до 50 кубични метра.

Тази препоръчителна площ е само ориентировъчна и може да варира в зависимост от няколко фактора, включително:

  • Изолация: Качеството на изолацията на стените, пода и прозорците може да влияе на ефективността на уреда.
  • Климатични условия: Външните климатични условия, като високата температура и влажността, могат да повлияят на работата на климатика. В по-горещи и влажни региони климатик 25-ца може да не е достатъчно ефективен.

Нашите предложения за климатици 9 000 BTU

Във времена на все по-горещи летни дни, нашите климатични нужди стават все по-важни. Ето и няколко от препоръчаните от нас модели.

Начален клас: Климатик Midea MA3-09HRDN8-QRD0GW/MA3-09HFN8-QR Prime, 9000 BTU, Клас A++

Климатик Мидеа 12 от серия Prime ще ви предложи висока енергийна ефективност и комфорт. Класифицира се с енергиен клас A++ за охлаждане и А+ за отопление, което го прави икономичен и приятен за околната среда.

Той осигурява висока енергийна ефективност, като постига SEER (Сезонна енергийна ефективност на охлаждане) от 6.30 и SCOP (Сезонна коефициентна ефективност на отопление) от 4.00.

Климатици 9-ка от серия Prime на Midea, са оборудвани с няколко удобни функции и възможности за управление. Можете да настроите желаната температура и режими на работа, а също така има вграден таймер, който позволява програмиране на включването и изключването на системата в желаните от вас времеви интервали.

Среден клас: Климатик Mitsubishi Heavy SRK25ZS-W/SRC25ZS-W2 PREMIUM, 9000 BTU, Клас A+++

Климатик Мицубиши 9 от серия Premium е създаден, за да отговори на взискателния европейски вкус за климатични системи. Има три различни цветови варианта, за по-богат избор, в зависимост от стила на интериора.

Моделът е с висока сезонна ефективност – A+++ в режим на охлаждане / A++ в режим на отопление. Притежава изключително ниски шумови нива – до 19 dB(A).

Благодарение на вградената функция “3D Auto” се постига тих и равномерен въздушен поток, както и уеднаквена температура във всички точки на помещението.

Алерген-деактивираща система се задейства само с един бутон и потиска въздействието на алергена, който филтъра улавя. А самопочистващата му функция вътрешното тяло е сухо и забравяте за плесени в него.

Висок клас: Климатик Daikin FTXM25R/RXM25R Perfera, 9000 BTU, Клас A+++

Климатик Дайкин 9 от серия Perfera може да се похвали със сезонно съотношение на енергийна ефективност (SEER) до 8,65 и сезонен коефициент на ефективност (SCOP) до 5,10.

Използването на функцията Heat Boost бързо загрява дома ви. Зададената температура се достига с 14% по-бързо от обикновения климатик.

Притежава интелигентно око за 2 области, което откривайки присъствието на хора в помещението ги предпазва от въздушните течения. В случай, че не бъде открит човек, системата ще превключи на настройката за енергийна ефективност.

Климатик Daikin 9 е е с по-малко вътрешно тяло: само 78 см. Съобразен с тенденцията на модерните изчистени линии, дизайнът му е правоъгълен.

Проектиран да работи в режим на отопление при външна температура от -20 ° C.

В заключение, климатиците с капацитет от 9 000 BTU са популярен избор за охлаждане и отопление на по-малки помещения. В нашия блог пост разгледахме въпроса за колко квадратни метра е подходящ такъв климатик. Въпреки че ориентировъчно препоръчваме размери от 50 кубични метра, важно е да отбележим, че това може да варира в зависимост от фактори като височина на тавана, изолация и климатични условия.

При избора на климатик е важно да се консултирате със специалисти, които да ви насочат към спецификациите на конкретния модел, за да се уверите, че отговаря на нуждите на вашето помещение. Ние от Eclima.bg сме насреща да Ви помогнем с правилния избор.

Коментари

Напишете коментар

captcha comment
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.