fb pixel img

Климатик 12 000 BTU (12-ка) за колко квадрата?

Климатик 12 000 BTU (12-ка) за колко квадрата?

Публикувана от: Admin Публикувана на: 12/07/2023 Прочетена: 7044 Коментари: 0

Всеки, който е търсил климатик за своя дом или офис, знае колко е важно да избере правилната мощност на уреда. Един от най-популярните модели е климатик с мощност 12,000 BTU (British Thermal Units) или по-известен като климатик 12ка, както и 35-ца. 

Но за каква площ е подходящ този климатик? Отговорът на този въпрос зависи от много фактори, включително ефективността на изолацията, височината на тавана, експозицията към слънцето и други. Въпреки това, има определени общи насоки, които можем да следваме.

За каква площ е достатъчен климатик 12-ка?

Климатици 12-ки предоставят около 3.5 kW мощност в режим на охлаждане, което е достатъчно да покрие нуждите на помещение до 25 квадратни метра (70 кубични метра). Ако сте реши да инвестирате в модел от по-висок клас, например хиперинверторен климатик, би било възможно да охлаждате или отоплявате помещения с площ до 30-35 квадратни метра.

Ако търсите климатична система за стая с площ от 22 до 24 квадратни метра, която ще използвате главно през летните месеци или през преходните периоди, бихте могли да разгледате и модели с мощност от 9000 BTU.

Нашите предложения за климатици 12 000 BTU

С изобилието от възможности на пазара днес, избирането на подходящ климатик може да бъде голямо предизвикателство. Особено ако търсите определен тип като климатик 12 000 BTU, разнообразието на марки и модели може да ви обърка. За да ви улесним, съставихме списък с нашите предложения за едни най-добрите климатици 12-ки.

Начален клас: Климатик Gree GWH12AGC-K6DNA1A-I/GWH12AGC-K6DNA1A-O PULAR WiFi

С енергиен клас A++ / A+, климатик Gree 12 Pular е с достъпна цена, и не само предоставя надеждно охлаждане и отопление, но и помага да се намалят разходите за електроенергия. Оборудван с G10 инвертор, той е способен да осигури ефективна и икономична работа.

Моделът притежава WiFi управление, което позволява дистанционно контролиране на уреда, като предлага голямо удобство и лесен достъп. 

Особено уникална функция е I-Feel мини сензорът в дистанционното управление, който измерва температурата в близост до вас и регулира работата на климатика, за да ви осигури най-доброто възможно удобство.

Климатиците Gree от серия Pular могат да работят в условия на охлаждане от -15°C до +43°С и на отопление от -15°C до +24°C. 

Среден клас: Климатик Fujitsu General ASHG12KMCE/AOHG12KMCC, 12000 BTU, Клас A++

Този модел климатик Фуджицу 12 се отличава с тънък и стилен дизайн, благодарение на многоканалния топлообменник с висока плътност. 

Голямата клапа и новият дизайн на серия KM от Fujitsu General осигуряват ниски нива на шум и комфортен въздушен поток.

Освен това е постигнат енергиен клас А++ в режим нао охлаждане и А+ в режим на отопление, благодарение на високоефективният ламбда-образен топлообменник, голямата турбина с кръстосан поток и новия екологичен фреон R32.

Висок клас: Климатик Mitsubishi Heavy SRK35ZSX-W/SRC35ZSX-W DIAMOND, 12000 BTU, A+++

Климатик Мицубиши 12 от серия Diamond се характеризира с рекордно високи сезонни коефициенти (SEER и SCOP) и енергоспестяване клас А+++ в двата режима на работа. Освен това притежава изключително ниски нива на шум до 19 dB.

Тези климатици Mitsubishi 12 000 BTU се вписват перфектно във всеки интериор и освен това се предлагат в три цветови варианта – бял, Titanium и Black & White. Достигат високи мощности и са разработени за работа в режим отопление при -20°C.

Разбира се списъкът с климатици 35-ци не се изчерпва до тук. В онлайн магазина на Eclima.bg ще откриете разнообразие от доказани марки климатична техника с мощност 12 000 BTU.

В заключение, правилният избор на климатизатор може да създаде комфортна и здравословна среда у дома или на работното място. Затова е от ключово значение да се консултирате с професионалисти, за да направите най-подходящия избор за вашите нужди.

Коментари

Напишете коментар

captcha comment