fb pixel img

Климатици в Пловдив - коректните места

Климатици в Пловдив - коректните места

Публикувана от: Alpha Публикувана на: 20/09/2021 Прочетена: 876 Коментари: 0

Макар и облагодетелствани с богата история, красива архитектура и невероятни гледки, според статистика на БАН за 2020 година, Пловдив е един от най-горещите градове в България. Поради тракийската локацията на землището на древния град, и зимите не са особено меки, което поставя въпроса – Как да се справят хората в Пловдив с това горещо време?.

Кога един пловдивчанин най-много има нужда от климатик

Най-високата температура някога измерена в България не е в Сандански или някой друг южен български град, а е именно в Пловдив. Точно на 5 юли 2000 година, термометрите на метеорологичната станция покрай града показват рекордните 45 градуса по Целзий, като всяка следваща година температурите играят около тази стойност.

През зимата на 2006 година, Пловдив също така бележи и регионален рекорд от -22.3 градуса по Целзий, както съобщават от НИМХ към БАН. Тази тенденция на големи разлики в градусите през различните сезони изправя много пловдивчани пред предизвикателството как най-добре да климатизират своите жилища.

Точно тук идва специалната селекция от инверторни и хиперинверторни климатици на Eclima.bg, които са повече от способни да смогнат на рекордните температури в европейската столица на културата за 2019 година.

Въпреки проветривата природа на горнотракийската низина, много от нашите съграждани усещат климатичните промени и си признават, че без климатик едва ли би се живяло спокойно. Това, което можем да препоръчаме на всички читатели от древния град, е да наблегнат върху средните класове инверторни климатици.

Този клас климатици в Пловдив имат най-добрите показатели, като са създадени за оптимално затопляне и охлаждане на едно помещение с размер 20-25 кв.м. Поради своята ефективност, най-новите хиперинверторни климатици умело лавират между температурните разлики навън и вътре в помещението, като така не изразходват излишна електроенергия.

Умната и постепенна работа на инверторните компресори, както и множеството оптимизиращи чипове и компютри, разпознават кога е най-добре за един климатик в Пловдив да задейства своите системи за стабилизация на температурата.

Коя марка климатик най-отива на времето в Пловдив

Въпросът за най-добрите марки климатици важат за всички, без значение дали се намират в Пловдив, Варна, София или Русе. Няма да ви подведем ако ви кажем, че най-надеждните уреди са японски климатици в Пловдив.

Поради своето разнообразно климатично разположение, японците повече от добре разбират какво е да имаш нужда от надежден и ефикасен електроуред. Сред най-често срещаните и купуваните са климатици Дайкин според мненията в Пловдив, тъй като съчетават ефикасност, надеждност и доста достъпна цена – дори за най-високите класове хиперинверторни климатици.

При постоянна външна температура от 40+ градуса, един японски климатик Дайкин, може само за 2,8 kW да изстуди едно помещение с кубатура от 52 куб.м. 12ките инверторни климатици имат мощност от 12,000 BTU (Британски Термични Единици) – това се равнява средно на 3,5 kW, а при пълна мощност един подобен климатик може да изстуди помещение от 52 куб.м за по-малко от 15 минути.

Средната консумация в kWh за климатик с мощност от 12,000 BTU работещ за 15 минути ще е едва 0.255 kWh, което по текущия ценоразпис на EVN България е равно на 0.04 лева. Това е една напълно приемлива цена за достигане до блаженното състояние на прословутия пловдивски „айляк”.

Как пловдивчани да разпознаят коректните магазини за климатици

Преди да пристъпите към избор на климатик за къща или апартамент в Пловдив, е добре да изберете правилния магазин за електроуреди. С правилните партньори, вие реално се сдобивате не просто с електроуред от висок клас, а и с климатични инсталации, поддръжка и сервизиране – и то на доста добра цена.

Белегът на един коректен магазин е да притежава следните качества, като е особено важно да не правите компромис с тях:

 • Да предлагат безлихвени кредити;
 • Да работят директно с производител;
 • Да предлагат своите продукти на разумни пазарни цени;
 • Да предлагат удължена гаранция;
 • Името им да фигурира в търговския регистър;
 • Да предлагат сервизиране и ремонт на климатици.

Като един от най-често посещаваните и ползвани магазини за климатици в България, ние от Eclima.bg може да ви предоставим всичко това и много повече. Ако искате вашият климатик да ви пази от екстремните температури в града на Марица, то е особено важно да изберете продукт, който ще харчи колкото една крушка, дори когато поддържа желаната от вас температура.

Кои са най-ефикасните режими на работа за един климатик

Да, разбира се, за всички е важно да ни е удобно, но когато сметката за ток дойде по-висока отколкото сме очаквали, едва ли има човек, който се радва. За щастие, много от нашите продукти са с изключително висока производителност и ниска консумация, като не падат под енергиен клас A++ дори при най-интензивните режими на работа.

Ако все пак искате да оптимизирате ползването на своя климатик, можете да използвате няколко основни функции, като ще ги разделим на функции за през зима и за през лято:

Функции за през зимата

 • Използвайте постоянно нагряване, дори ако не сте във вкъщи;
 • Никога не изключвайте климатика напълно – кондензът в него ще замръзне;
 • Вечер се възползвайте от “Sleep” фунцкията.

Съвети за през лятото

 • При желана ниска температура използвайте по-висока скорост на перка;
 • Оставяйте климатика да работи, дори като сте навън;
 • Оставете климатика да се самопочиства и проветрява при усилена работа.

Най-неефикасните режими са тези, които предизвикват стремеж към огромни температури разлики. При външна температура от 10 градуса, задаване на вътрешна температура от 30 градуса ще накара уреда да работи по-продължително и да изхаби повече kWh.

Ако влизате в помещение, в което климатикът не е работил дълго време и искате да достигнете определена температура по-бързо, вместо да форсирате уреда, задайте крайната си желана стойност. Може да отнеме 5 минути в повече, но за сметка на това консумацията ще е с 23% по-ниска.

По какво си личи че е време за ремонт на климатици в Пловдив

Знаете, че е време за ремонт на климатик, когато уредът започне да не реагира подобаващо на зададените от вас команди. Преди да процедирате с обаждане към Eclima.bg, първо проверете батериите, сменете ги ако е необходимо и ако проблемът продължи тогава можете да потърсите нашите екипи за поддръжка на климатици в Пловдив.

Ако климатикът духа студено, а сте го пуснали на топло, тогава има вероятност да има нужда от допълване на фреон или от преглед на компресора. Възможно е и също така някоя от платките да е събрала конденз, за това е особено важно да се обърне внимание на вътрешната електроника.

При нужда от помощ, ако търсите климатици за Пловдив на ниски цени, винаги можете да се обърнете към нас по всяко време на денонощието.

Коментари

Напишете коментар

captcha comment