fb pixel img

Какво трябва да гледаме при покупка на климатик?

Какво трябва да гледаме при покупка на климатик?

Публикувана от: Admin Публикувана на: 09/06/2023 Прочетена: 498 Коментари: 0

При избора на нов климатик за дома или офиса, има няколко важни фактора, които трябва да вземете предвид. Тъй като покупката на климатик е инвестиция, която може да ви служи за дълъг период от време, е от съществено значение да изберете правилния модел, който отговаря на вашите нужди и предпочитания. В този блог пост ще разгледаме ключовите аспект при избора на климатик.

Въпросите, които да вземете в предвид преди покупка на климатика

Каква трябва да е мощността на климатика?

При избора на климатик е важно да съобразите мощността с размера на помещението, в което ще го инсталирате. Препоръчваме да вземете предвид обема на помещението, тъй като това е по-показателна характеристика от просто площта. Климатиците са проектирани да работят оптимално с определен обем на въздуха и затова трябва да изберете модел, който отговаря на нуждите ви в тази насока.

Каква да бъде енергийната ефективност?

Енергийната ефективност играе изключително важна роля при избора на климатик. Климатиците, които консумират по-малко енергия, помагат значително за намаляване на разходите за електроенергия. Въпреки това, трябва да имате предвид, че енергийната ефективност на един и същи модел може да варира в зависимост от условията в конкретната държава. Затова е препоръчително да следите характеристиките, предоставяни от онлайн магазина, в който закупувате уреда.

Важно е да се отбележи, че енергийната ефективност обикновено се различава при режимите за отопление и охлаждане.

Каква марка климатик да изберете?

Почти всеки човек си задава въпроса “Коя марка климатик да си купя?”, а причината се крие в огромния брой производители, модели и функции на пазара. Ето и нашите предложения, категоризирани спрямо класа на климатиците:

  • Начален клас климатици - те са бюджетен вариант за климатизация на Вашето помещение. Тук препоръчваме следните марки: Gree, Midea, Kaisai, Treo и др.
  • Среден клас климатици - обърнете внимание на марки като Fuji Electric и Fujitsu General.
  • Висок клас климатици - с най-висока степен на енергоспестяване (А+++ в двата режима на работа). Марки, на които да се спрете - Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric, Daikin.

Разбира се, това са само част от марките климатици, които Ви препоръчваме. В нашия онлайн магазин ще намерите само производители с доказано качество.

Какво е нивото на шум на вътрешно/външно тяло?

По-старите модели климатици са известни със своите по-високи нива на шум както при външното, така и при вътрешното тяло. Това може да наруши спокойствието по време на сън или работа, създавайки неприятно усещане от постоянния шум и бръмчене. Това е особено забележимо, ако климатикът се използва през нощта в спалнята.

Как ще се монтира климатичната техника?

Правилният монтаж на климатика е от изключителна важност за неговото правилно функциониране. За целта е препоръчително да се възползвате от услугите на специалисти от упълномощен сервизен център, за да бъде осигурено коректното изпълнение на монтажа на климатика. В противен случай, съществува риск от последствия за вашия дом, които могат да бъдат дори непоправими.

Каква поддръжка ще изисква климатика?

Поддръжката на климатика включва няколко нива, като някои от тях можете да извършите сами. Едно от тях е редовното почистване на филтъра, което се препоръчва да се извършва на всеки 2 седмици. В противен случай, качеството на въздуха в помещението може да се влоши.

Редовната поддръжка е от съществено значение за продължителната ефективност на вашето устройство. Годишната профилактика е силно препоръчителна и важна мярка за оптималното функциониране на климатика в дългосрочен план.

В заключение, съобразете тези фактори и изберете климатик, който най-добре отговаря на вашите нужди за комфорт, енергийна ефективност и дългосрочна функционалност. Не се колебайте да се консултирате с нас за различните модели и марки, преди да вземете решение.

Коментари

Напишете коментар

captcha comment