fb pixel img

Как да се охладим през лятото у дома?

Как да се охладим през лятото у дома?

Публикувана от: Admin Публикувана на: 21/06/2023 Прочетена: 206 Коментари: 0

Лятото е време за слънце, плаж и забавления на открито, но също така има дни, в които ни се иска да се скрием на хладно вкъщи. Когато термометърът се изправи срещу нас и топлината навлиза във всяко пространство у дома, е важно да знаем как да се охладим. В този блог пост ще споделим няколко полезни съвета и трика, които ще ви помогнат да почуствате максимална прохлада у дома.

Топ съвети и трикове как да охладим себе си и дома си

Moжe дa ce възпoлзвaтe oт тeзи 7 cъвeтa, ĸoитo щe ocигypят пpoxлaдa зa Bac и Baшaтa ĸъщa и ще ви спестят пари:

  • Дръжте щорите си затворени - това важи особено на прозорците, изложени на пряка слънчева светлина. Освен това можете да инвестирате в плътни завеси, които ще предпазят още повече дома ви от силното слънце през лятото.
  • Ограничете горещината, идваща отвън - засенчвайте прозорците и стените, като използвате външни покрития (щори, тенти, големи растения в саксия). Ако живеете в къща с градина можете да засадите широколистни дървета, които да правят сянка върху дома ви.
  • Затварянето на вратите е от значение - затваряйте вратите на помещенията, които не използвате, за да задържите хладния въздух на местата, където е най-необходим. Добре е да уплътните пролуките на вратите и прозорците, така че хладният въздух да не излиза през тях навън.
  • Прането и гладенето може да почака - отлагането на прането и готвенето за по-хладните части на деня е също начин да охладите себе си и дома. Освен това ще се чувствате много по-приятно през хладните часове на деня, извършвайки тези дейности.
  • Заложете на памучни дрехи - памучните материи са дишащи и предразполагат охлаждане на тялото. Облечете леки и свободни дрехи, изработени от памук и сложете памучни чаршафи на леглото си.
  • Използвайте влагоуловите - високата влажност предразполага към усещането на по-висока темперетура у дома. Климатиците се борят с проблемите, свързани с влагата, но ако тя е твърде висока е добре да използвате й влагоуловител.
  • Сменете крушките - понякога виновни за горещината у дома са крушките с нaжeжaeмa жичĸa. По-голяма част от нас използват LED осветлението, но в много домове се използват традиционните крушки, които произвеждат много топлина.

Най-лесният начин да се охладим е с климатик

Безспорно един от най-ефективните начини за охлаждане през лятото е с климатик. Съвременните климатизатори са създадени така че, да достигат бързо желаната от потребителя температура и да я поддържат, като консумират минимално количество енергия.

Климатикът може да бъде един от най-добрите ни помощници през лятото, стига да знаем как да го използваме. А ако искате да разберете как да спестявате от сметките си за ток в режим на охлаждане, прочетете тази статия.

Коментари

Напишете коментар

captcha comment